Tanácsadó céget alapítok!

Tudjátok, hogy engem nagyon foglalkoztat a helyes energia felhasználás. Nem szeretem a pazarlást és az olyan régi készülékeket sem, amik nem hatékonyak, feleslegesen növelik meg a fogyasztásunkat és terhelik meg a pénztárcánkat.

Sokszor előfordul, hogy nem bírok magammal és családi, baráti körben is tanácsot adok ezzel kapcsolatban, akár kéretlenül is. Emiatt jutottam arra a döntésre, hogy hivatalos formába öntöm ezt a hobbimat és hivatás szerűen is ezzel szeretnék foglalkozni.

Ehhez nincs más dolgom, mint alapítani egy céget, kialakítani egy marketing stratégiát, megtalálni a célcsoportomat, tehát akik fogékonyak a hatékonyság növelésre és tanácsot adni nekik.

Na de ne szaladjunk ennyire előre. Ott tartottam, hogy cég alapítás. Bár anno tanultuk az egyetemen, de egyrészt már nem emlékeztem pontosan a menetére, másrészt azóta változhatott is. Így rákerestem arra, hogy a cégalapítás feltételei.

Azt találtam, hogy először is, ki kell választani a cég formát. Ez többek között lehet például Kft vagy Bt is. Aztán ott a cég név. Azon kívül, hogy frappánsnak, hívogatónak és beszédesnek kell lennie, arra is figyelni kell, hogy ne hasonlítson nagyon már létező cégek nevére. Ehhez szerencsére van fent egy lista a neten, amiben lehet ellenőrizni és netán még ötleteket is adhat nekünk.

Aztán ki kell választanunk a székhelyet is. Ez nekem egy kényes kérdés, mert nem akarok csak emiatt bérelni egy irodát. A tanácsadás úgyis az ügyfelek otthonában fog történni, mert látnom kell a készülékeiket, ingatlanjaikat hozzá. Továbbá mivel nap közben terepen leszek, a hivatalos leveleimet se fogom tudni átvenni és nincs kedvem arra pazarolni a drága időmet, hogy folyton a postán álljak sorba.

Ezek miatt döntöttem úgy, hogy székhely szolgáltatást fogok igénybe venni. Ez a cég, akit már a cégalapítás feltételei kapcsán találtam, ilyet is vállal. Méghozzá Budapesten is, és az iparűzési adó mentes Pest megyei Újlengyelben is. Nekem azt hiszem ez utóbbi elég jól hangzik, mert a vállalkozás kezdeti szakaszában minden megtakarítás fontos lehet.