Nyári gumi vásárlás az energiatakarékosság érdekében

Mivel mostanában volt itt az ideje, hogy lecseréljük a nyári gumiinkat téli gumikra, a férjemnek feltűnt, hogy itt lenne az ideje még most újakat rendelni, hogy a tavasszal már ne kelljen. Némi keresgélés után meg is találtuk a tökéletes kerekeket az autónkra. A https://gumidiszkont.hu/nyari-gumi oldalon találtuk számunkra energiatakarékosság szempontjából is a legmegfelelőbb nyári gumikat. Ha titeket is érdekel, hogy jutottunk el a kereséstől a megrendelésen át a felszerelésig, bátran olvassatok tovább.

Szóval, az alapkoncepciót már ismertettem, miszerint új nyári gumikra volt szükségünk. Ezekben a vírusos időkben a kis introvertált énem már nagyon jól eligazodott az online vásárlás terén, így fogtam magam és kutakodni kezdtem. Mivel az autóval meg gumikkal kapcsolatos dolgokat általában a párom intézi, szépen odaültettem magam mellé, ő nézte a technikai dolgokat, én meg navigáltam az oldalakat meg figyeltem az árakat. Végül a https://gumidiszkont.hu/nyari-gumi-nál kötöttünk ki, és egyáltalán nem bántuk meg. Szinte minden szempontból tökéletesek, és nagyon segítőkészek voltak.

Azt ugye nem árt tudni, hogy mind a ketten nagyon ragaszkodunk a magunk véleményéhez, így elég nehezen jutunk kompromisszumra. Ez itt sem volt másképp. Ugyan az oldal nagyon könnyen kezelhető, és a főoldalon még külön segítséget is kap az ember a GYIK-ből, ha úgy érzi szüksége van rá, mégsem jutottunk egyről a kettőre. Először is, ha egyedül kerestem volna, az említett kisokos mindenképp jól jött volna, úgyhogy plusz pont a weblap szerkesztőnek, másodszor nagyon következetesen a leggyakrabban választott termékeket, illetve márkákat szintén külön kiemelték. Ezen kívül egy nagyon érthető kereső rendszert használnak, egy minta képen pontosan megmutatják, hol kell nézni a kért számokat a saját guminkon. Ezen kívül lehet márkára is keresni, de specifikus adatokat is meg tudtunk adni, hogy szűkítsük a kapott találatokat. Ha az ember nagyon nem tudja mit csináljon autóra is lehet keresni, és akkor ahhoz való abroncsokat kapunk találatban.

De ahogy mondtam volt amiben nem igazán értettünk egyet. Ez sajnos az ár volt. Egy 30 ezer terméket forgalmazó web-shop révén a https://gumidiszkont.hu/nyari-gumi természetesen árul olcsóbb-drágább gumikat, kinek-kinek az igényei szerint. Szerintem a “ki mire mennyit költ” viták minden párkapcsolatban nagyon gyakoriak. Én azon a véleményen voltam, hogy egy 4 darabos abroncs szett, ami egy kicsit olcsóbb, de egyéb oldalak elmondása szerint a teszteken közel olyan jól teljesített, mint a háromszor drágább fajta. Erre ő természetesen teljesen átment kockába, és elkezdett mindenféle szakkifejezéseket meg Isten tudja micsodákat dobálni a levegőbe, és azt hittem sose lesz vége. Aztán sikerült ráakadnunk a HANKOOK GUMIABRONCS – 205/55R16 V K125 VENTUS PRIME 3 NYÁRI ABRONCS-ra. A honlap állítása szerint ez a legjobb ár/érték arány szempontjából, és ahogy utána néztünk energia fogyasztás szempontjából is tökéletes. Ugyan Laci egy picit húzta a száját, de megmakacsoltam magam, és olyankor tudja, hogy nem engedek.

Azt természetesen figyelembe vettük a megrendelésnél, hogy a szállítási költséget minden abroncs után meg kell fizetnünk, de még így is teljesen korrekt összeget adtunk ki a kezünkből, így nem tartottuk túl nagy problémának. Ami egy kis hiba volt a részünkről, az a szállítási idő elkalkulálása volt. Ugyan a honlap egy ponton azt állítja, ha délig leadják a rendelést, másnapra ki is szállítják. Azt nem vettem észre, hogy mivel most csúcsszezon van, ezért akár öt munkanap is lehet a kiszállítás. Ezzel persze semmi baj nem lett volna, az én figyelmetlenségem volt a probléma, csakhogy a kiszállítás napján épp nem voltunk otthon.

Felhívtam az ügyfélszolgálatukat, és rendkívül kedvesek voltak, és mindenféle különösebb probléma nélkül megoldották a gondomat. Így az eredeti kiszállítás utáni napon teljesen rendben átvettük az új nyári gumikat, amiket a https://gumidiszkont.hu/nyari-gumi oldalon találtunk. Ezek után már teljesen nyugodtan várhatjuk a tavaszt, és a gumi cserét. Mi fel vagyunk készülve.