Fotósarok a konferencián

Először egy energiatakarékossággal foglalkozó környezetvédelmi konferencián találkoztam a selfie-gép fogalmával, most pedig azon gondolkodom, hogy én is béreljek egy ilyet, egy általam szervezett hasonló rendezvényre.

Hogy hogyan is kell elképzelni egy ilyen szerkezetet? Tulajdonképpen egy tükörreflexes, profi fényképezőgép, stúdióvakuval, érintőképernyős kijelzővel és egy színes fotónyomtatóval.

Bárhol fel lehet állítani, ahol van megfelelő államforrás. A konferencián ez természetesen megújuló energiából került előállításra, a szelfigépet pedig a konferenciaterem sarkában állították fel. Ez egy praktikus hely hozzá, ezért is szokták ezt a rendszert fotósaroknak is nevezni.

A cég, akitől rendelték (a selfigep.hu – ról), és akitől én is rendelni fogom idén, biztosít hozzá hátteret, úgynevezett fotófalat is, ami lehet szimpla egyszínű, vagy választhatsz bizonyos mintás variációkból is. A vendégek aztán kedvükre használhatják: egy gombnyomással elindítható a fotózás, a képeket pedig utána ki lehet nyomtatni. Sőt, a fotókra a megrendelő által előre definiált minta illetve felirat is rákerülhet. (Például a konferencia neve, időpontja és szlogenje.)

A használata tökéletesen egyszerű, de a biztonság kedvéért a rendezvényen végig ott volt a cég egy embere, hogy szükség esetén segítsen. Sőt, még egy asztalnyi vicces kelléket is biztosítottak a fényképezkedéshez.

A konferencián, amit szervezek, úgy tervezem, hogy ezek csak az esti buliban kerülnek majd elő. Tehát nap közben a vendégek fényképezkedhetnek egymással elegánsan, este pedig, amikor elkezdődik a buli, megtehetik ugyanezt viccesen is.

A fotósarok felállításánál ott voltam a legutóbb – pikk-pakk elkészültek vele és beüzemelték, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy ezzel az én rendezvényemen sem lesz gond.

A rendelkezésre álló hátterekből (fotófalakból) azt hiszem, az egyszerű fehéret fogom választani. Az egyrészt nem jelent felárat, másrészt illeszkedik a rendezvény komoly részéhez, de a buliban is fogjuk tudni használni. Szerencsére a fénnyel nem lesz probléma, mivel a szelfiautomatát a vaku miatt szinte bármilyen fényviszony mellett lehet használni. Még nem tudom pontosan, hova kérem majd a fotósarok felállítását, de ráérek eldönteni később is: nem kell hozzá több, mint egy kb 3×3 méteres terület.

A fotókat egyébként digitálisan is elküldik a megrendelőnek, ami nagyon szuper, mert így a jobbakat ki tudjuk tenni a konferencia Facebook és Instagram oldalára.

Azt hiszem, nem csak a buliban lesz a közös szórakozás és az élményszerzés eszköze, hanem a konferenciával kapcsolatos emlékek megörökítésében is sokat fog segíteni a fotósarok felállítása.

fotósarok